امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و صنعت دیجیتال، تلویزیون نقش بسیار پر رنگ تری پیدا کرده است. این موضوع برای آن دسته از جوانان که در ردهی سنی مشخصی قرار دارند که به اصطلاح نسل Z نامیده میشوند، در تمام جنبههای زندگی آنها فضای دیجیتال، تکنولوژی، اینترنت و صد البته تلویزیون وجود دارد. این مورد از اهمیت و جذابیت زیادی برای نسل Z برخوردار است اما این مساله فقط برای نسل Z صادق نیست.
تقریبا تمام افراد در هر گروه سنی، به طور مستمر با تلویزیون، اینترنت و فضای دیجیتال در ارتباط هستند. امروزه تقریبا تمام فعالیتهای روزمرهی افراد به صورت آنلاین قابل انجام است. مهم نیست فعالیت به چه شکل باشد. میخواهید به آموزش و تحصیل بپردازید؟ آیا جلسات آنلاین کاری یا درسی دارید؟ به تماشای فیلم و سریال علاقه دارید؟ تمامی این فعالیتها و هزاران فعالیت دیگر که از طریق اینترنت انجام میشود، به راحتی از روی صفحه نمایشگر تلویزیون قابل انجام میباشند.
بنابراین میتوان چنین ادعا کرد که تکنولوژی، اینترنت، دنیای دیجیتال و صد البته تلویزیون در زندگی ما نقش اساسی دارند. در این محتوا قصد داریم تا به بررسی نقش و میزان اهمیت تلویزیون در زندگی و امور روزمرهی جوانان بپردازیم. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، قصد داریم تا به بررسی نقش تلویزیون برای افرادی که اصطلاحا در گروه “نسل Z ” قرار دارند، بپردازیم. اما نسل Z به چه گروهی میگویند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی این نسل و نقش تلویزیون در زندگی آنها بپردازیم.
آنچه خواهیم خواند:
نسل Z به چه کسانی گفته میشود؟
به افرادی که در بازهی سالهای 1997 تا 2012 میلادی یا 1375 تا 1390 شمسی متولد شدهاند “نسل Z” نامیده میشوند. یکی از مهمترین ویژگیهایی که افراد این نسل با نسلهای پیشین خود دارند، آشنایی و شناخت کامل آنها با دنیای دیجیتال، اینترنت و تکنولوژی است. از آنجایی که این افراد از زمان شروع زندگی خود، با تحولات عظیم اینترنت و تکنولوژی مواجه شدند، توانایی یادگیری سریعتری نسبت به نسلهای گذشته دارند. به طوری که این افراد میتوانند به سادگی کار با انواع تجهیزات تکنولوژیکی جدید کار کنند و استفاده کنند. یکی دیگر از مهمترین اشتراکاتی که افراد گروه نسل Z دارند این است که به صورت میانگین، این افراد روزی 6 ساعت از اینترنت در بسترهای مختلف استفاده میکنند.
حال این میزان استفاده از اینترنت، برای امور مختلفی به کار میرود. اما به طور کلی وجه اشتراکی که در اکثر این کارها وجود دارد این است که تلویزیون و صفحه نمایشگرهای مختلف برای این امور استفاده میشود. در ادامه به فعالیتها، تفریحات و علایق نسل Z میپردازیم و بررسی میکنیم که تا چه حد از فعالیتهای این گروه سنی، با تلویزیون در ارتباط میباشد.
ارتباط تلویزیون با فعالیتهای روزمرهی گروه نسل Z
فعالیتهای روزانهی این گروه شامل برنامههای کاری و تفریحی میباشد. افراد نسل Z، از زمانی که روز خود را آغاز میکنند با اینترنت، تلویزیون و موبایل در ارتباط هستند و تا پایان روز فعالیتهایشان با این موارد در ارتباط است. در ادامه در مورد هر یک از این فعالیتها بیشتر توضیح خواهیم داد:
مشاهده اخبار و سایر برنامههای تلویزیون
امروزه یادگیری و آموزش اموری چون آشپزی، خانه داری، یادگیری نظریههای نوین و علمی، آشنایی با تکنولوژی و لوازم جدید و مواردی از این قبیل، همگی از طریق برنامههای تلویزیونی امکان پذیر است. در حال حاضر تعداد بسیار زیادی شبکه و کانالهای تلویزیونی موجود است که با محتواهای جذاب و مفید، مخاطبان بسیار زیادی را جذب خود کردهاند.
اکثر افراد نسل Z علاقه دارند تا روز خود را با مشاهدهی اخبار یا برنامهی مورد علاقهی خود شروع کنند. چه از طریق تلویزیون و یا از طریق گوشی موبایل، افراد این گروه به راحتی به محتوای مد نظرشان دسترسی کامل دارند. افرادی که در دستهی نسل Z قرار میگیرند علاقهی زیادی دارند در هنگام سرو صبحانه به بررسی محتوای مورد علاقهی خود بپردازند. برعکس نسلهای پیشین که به خوردن وعدههای غذایی در کنار تمامی اعضای خانواده تاکید میشد، امروزه نسل Z گاها به تنهایی خودشان روز خود را آغاز میکنند و در حین سرو صبحانه، به دنبال کردن محتوای مورد نظر خود میپردازند.
ضمنا اگر علاقهمند هستید تا در رابطه با تاثیر نور بر کیفیت تماشای تلویزیون اطلاعات جدیدی کسب کنید حتما روی لینک کلیک کنید و این محتوای جذاب را مطالعه کنید.
به طور کلی، روالهای صبحگاهی نسل Z، اغلب شامل تماشای برنامههای مورد علاقه یا پخش محتوایی کوتاه در لحظات آماده شدن است. تلویزیون و گوشی موبایل، فعالیتهایی چون پوشیدن لباس یا صرف صبحانه را به لحظاتی دلچسب و سرگرم کننده تبدیل میکند.
این موضوع فقط به شروع روز منتهی نمیشود و در ساعات محتلف از شبانه روز هم انجام میشود. به طور کلی تماشای محتوای مورد علاقه در حین انجام برخی از فعالیتهای روزمره، از فعالیتهای مورد علاقهی افراد گروه نسل Z میباشد. امروزه یادگیری و آموزش اموری چون آشپزی، خانه داری، یادگیری نظریههای نوین و علمی، آشنایی با تکنولوژی و لوازم جدید و… همگی از طریق برنامههای تلویزیونی امکان پذیر است. در حال حاضر تعداد بسیار زیادی شبکه و کانالهای تلویزیونی موجود است که با محتواهای جذاب و مفید، مخاطبان بسیار زیادی را جذب خود کردهاند.
شرکت در کلاس و جلسات آنلاین
امروزه برای تمام کلاسهای درسی و آموزشی، جلسات کاری و حتی انجام بسیاری از کارها سیستم دورکاری آنلاین شکل گرفته است. پس از شیوع ویروس Covid-19، این موضوع به شدت افزایش یافت. عملکرد بالای برقراری کلاس و جلسات آنلاین به قدری زیاد بود که به سرعت محبوب شد و به عنوان راه حلی جایگزین برای برقراری کلاس درس، انجام فعالیتهای کاری و برگزاری جلسات استفاده شد. راهکارهای آنلاین حتی الان که ویروس Covid-19 به صورت کامل کنترل شده است همچنان مورد استفاده میگیرد. با اینکه این راهکارها برای تمام نسلها و همهی افراد تعبیه شد تا همه بتوانند از آن استفاده داشته باشند، با این حال افراد نسل Z، خیلی راحتتر و موثرتر با شرایط اینترنتی شدن زندگی کنار آمدند.
دلیل این امر آن است که افراد نسل Z در محیطی رشد پیدا کردهاند که پایه و اساس آن اینترنت و تکنولوژی و رشد هر روز آن میباشد. استفادهی همگانی افراد نسل Z، سریعتر و راحت تر از سایر گروهها با این شرایط وفق پیدا کردند و تونستند بازدهی و عملکرد درخشانی داشته باشند. به همین علت راهکارهای آنلاین روز به روز بیشتر جا میافتند و مورد استفاده قرار میگیرند. به طوری که حتی نسلهای قبل هم روز به روز بیشتر از سیستم آموزش آنلاین استفاده میکنند.
استفاده از نمایشگرهای تلویزیون برای برقرای کلاسهای درسی و جلسات کاری این امکان را در اختیار افراد میگذارد تا بتوانند هرچه راحتتر امور خود را انجام بدهند. نسل Z به مقتضی تحصیل و یا فعالیتهای کاری خود به طور مستمر با تلویزیون سرکار دارند. به همین دلیل آنها از تلویزیون بیشتر از سایر افراد استفاده دارند.
مشاهدهی فیلم و سریال
تقریبا تمام افراد از پیر و جوان از تماشای فیلم و سریال لذت میبرند. دنیای فیلم و سریال روز به روز بزرگتر و گستردهتر میشود و تنوع و سبک فیلم و سریالها به قدری زیاد است که تمام سلیقههای افراد را به طور کامل پوشش میدهد. یکی از بزرگترین تفریحات و سرگرمیهای نسل جوان و نسل Z، تماشای فیلم و سریال میباشد. درصد بسیار بالایی از افرادی که در این گروه قرار دارند به طور مستمر در اوقات فراغت خود به تماشای فیلم و سریال میپردازند.
اما چه چیزی لذت تماشای فیلم و سریال را چند برابر میکند؟ بدون شک، هر چه افراد بتوانند راحتتر و واضحتر به تماشای برنامههای مورد علاقهی خود بپردازند، لذت تماشای آن برنامه بیشتر میشود. پس میتوان چنین ادعایی کرد که تلویزیون مهمترین عامل افزایش لذتبردن از فیلم و سریال میباشد. پس باز هم بیشتر از قبل نقش مهم تلویزیون در زندگی افراد مخصوصا نسل Z احساس میشود.
بازیهای ویدئویی و گیم و نسل Z
شاید بتوان از علاقهی نسل Z به بازیهای ویدئویی و کامپیوتری به عنوان بزرگترین وجه تمایز با سایر نسلهای پیشین اشاره کرد. البته باید این مورد را در نظر داشت که صنعت گیم و بازی کامپیوتری حتی قبل از سالهای 1997 میلادی هم بسیار زبانزد و محبوب بود. به طور مثال آتاری (Atari) و نینتندو (Nintendo) از سالها پیش در صنعت بازی پیشرو بودهاند و از اصلیترین تفریحات نسلهای قبل به شمار میآمدند. پس هیچ جای تعجبی باقی نمیماند که جوانان نسلهای جدیدتر تا این حد شیفتهی این صنعت عظیم هستند. در نظرسجیهای مختلفی از افراد نسل Z در رابطه با علاقهی آنها پرسیدهمیشود. بر اساس نتایج حاصل از این نظرسنجیها، بازیهای ویدئویی و گیم از پرطرفدارترین سرگرمیها و تفریحاتی است که افراد نسل Z به آن میپردازند.
با توسعهی بی وقفهی دنیای بازیهای ویدئویی و ارائهی نسلهای جدید از کنسولهای بازی، محبوبیت بازیهای کامپیوتری روز به روز بیشتر میشود. افراد نسل Z، بیشترین درصد جامعهی طرفداران بازیهای کامپیوتری را تشکیل میدهند. پس طبیعی است که این افراد در زندگی خود به دنبال تجربهای شیرین و دلچسب از بازیهای ویدئویی باشند. یکی از مواردی که برای هر دوستدار بازی و سرگرمی لازم است، برخورداری از تلویزیونی مناسب است که قابلیتهای گیمینگ داشته باشد.
ظهور درخشان تلویزیون های دوو
تلویزیون های هوشمند سری Z دوو، با یکهتازی در صنعت نمایشگرهای خانگی، بهترین تجربهای لذت بخش را برای مخاطبین خود خلق میکند. آیا میخواهید از تماشای فیلم و سریال مورد علاقهی خود با حداکثر وضوح و شفافیت تماشا کنید؟ آیا عاشق بازیهای ویدئویی هستید و میخواهید تجربهای روان و لذت بخش و هیجان انگیز از بازیهای ویدئویی داشته باشید؟ تلویزیونهای دوو برای برآورده کردن تمام خواستههای شما از تلویزیون اینجا هستند. بهرهمندی از با کیفیتترین پنلهای نمایش تصاویر، امکانات هوشمند بیشمار مانند دستیار صوتی هوشمند، اشتراک گذاری صفحه نمایش موبایل و لپ تاپ روی تلویزیون، اتصالات بیسیم وای فای و بلوتوث، سیستم صوتی قدرتمند، تکنولوژی Dolby Atmos و Dolby Digital Plus و Dolby Vision، کیفیت تصویر 4K، Local dimming، MEMC، HDR10 و ریموت کنترل با قابلیتAir Mouse، قادر به پاسخگویی تمام انتظارات شما میباشد.
اگر به دنبال بهترین انتخاب برای خود هستید و کیفیت برای شما حرف اول را میزند، شک نکنید این تلویزیون برای شما بهترین لحظات را خلق خوهد کرد.شما میتوانید با خیالی آسوده، بعد از یک روز کاری شلوغ و پر استرس، با آرامش در جلوی تلویزیون به استراحت بپردازید و لذت ببرید. البته تلویزیونهای دوو فقط برای سرگرمی کاربرد ندارند. شما میتوانید با خیالی راحت تمام کلاسهای آنلاین، میتینگ و جلسات اداری خود را به صورت آنلاین روی تلویزیونهای دوو برگزار نمایید.
جمع بندی و نتیجهگیری
دنیای امروز هیچ شباهتی با دنیای چند دههی قبل ندارد. با پیشرفت تکنولوژی در صنایع مختلف مخصوصا در جهان تکنولوژی زندگی تمام بشر دستخوش تغییرات اساسی شدهاست. با وجود اینکه این تغییرات بسیار بزرگ و بنیادی بوده و روی تمام افراد جهان فارغ از عقاید و ذهنیتشان اثرات چشمگیری داشته اما این تاثیرات در سنین مختلف میزان متفاوتی را نشان میدهد. در برخی از گروههای سنی مانند نسل Z، رشد فزایندهی تکنولوژی به معنای پیچیدهتر شدن زندگی و برای گروهی دیگر به معنای تسهیل امور و فعالیتهای زندگی است. باید این واقعیت را در نظر داشت که تغییر، همیشه خوب و خوشایند نیست و ممکن است چالشهای و معایب بسیاری را با خود به همراه بیاورد؛ اما این شرایط همیشگش نبوده و پس از مدتی، تغییرات مثبت و اثرگذار حاصل میشوند.
امروزه تقریبا هر فعالیت را میتوان به صورت آنلاین انجام داد. خرید از فروشگاه، برگزاری یا شرکت در کلاسهای درسی و آموزشی، جلسات و میتینگهای آنلاین، استراحت و تفریح و سرگرمی، همگی از طریق اینترنت و تکنولوژیهای دیجیتالی مانند موبایل و کامپیوتر و صد البته تلویزیون قابل اجرا است. دقیقا به همین دلیل است که افرادی که در نسل Z قرار میگیرند، سبک زندگی متفاوتتری را نسبت به نسلهای قبل از خود را ترجیح میدهند. آنها متعقدند که انجام کارها به شدت سادهتر، بهینهتر و سریعتر از گذشته قابل انجام است.
به همین دلیل نیاز به بهترین تکنولوژی و امکانات روز، برای آنها بسیار مهم و حیاتی است. پس به همین دلیل است که مشاهده میشود که نسل Z تقریبا در تمامی فعالیتهای روزانهی خود از اینترنت، تکنولوژی و صد البته تلویزیون استفاده میکند. حال باید با ارائهی بهترینها به آیندهسازان راه و مسیر پیشرفت و زندگی با کیفیت را ارائه کرد. تلویزیونهای دوو قادرند تا تمام انتظارات مخاطبین خود را به بهترین شکل ممکن پاسخ دهند.
مدت زمان مطالعه 10 الی 12 دقیقه