با فرا رسیدن شب یلدا، خانوادهها به دنبال تهیه غذاهایی خاص و خوشمزه برای این شب هستند تا شب یلدایی به یادماندنی را برای خود و اعضای خانوادهی خود رقم بزنند. اگر به دنبال طرز تهیه غذایی خاص، متفاوت و در عین حال ساده و خوشمزه برای بلندترین شب سال هستید، این مقاله، راهنمای شما میباشد. شب یلدا، سفرهای است متشکل از خوراکیها و میوههایی با رنگهای قرمز و نارنجی مانند انار، هندوانه، پرتغال و سایر مرکبات، چغندر، کدو حلوایی، سیب، خرمالو و انواع آجیل. تزئینات اکثرا همگی رنگ قرمز دارند. بنابراین برای شام یلدایی، ایده تهیه غذاهایی که رنگهای یلدایی دارند و یا غذاهایی که در تهیه آنها از مواد غذایی فوق استفاده می شود، میتواند ضیافت یلدایی شما را تکمیل کند. در ادامه به طرز تهیه سه غذای ویژهی شب یلدا خواهیم پرداخت.
طرز تهیه فینگرفود هندوانهای شب یلدا
یک ایده فوقالعاده خوشمزه و در عین حال ساده برای شب یلدا، تهیه فینگرفود هندوانهای میباشد که در ادامه مواد مورد نیاز برای این فینگرفود و همچنین طرز تهیهی آن را توضیح خواهیم داد. از این فینگرفود میتوان هنگام پذیرایی از میهمان قبل از سرو غذای اصلی و همچنین به عنوان پیش غذا نیز استفاده کرد.

مواد مورد نیاز برای تهیه فینگرفود هندوانهای
- فیلهمرغ به میزان 150 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیر 2 حبه
- سیبزمینی متوسط 2 عدد
- خیار تازه 3 عدد
- گوجهفرنگی تازه 3 عدد
- یک پک نان تست را درفریزر قرار دهید تا یخ بزند
- انواع سبزیهای معطر و تازه مثل نعنا، پونه، جعفری، ریحان، شوید، گشنیز و آویشن
- سس مایونز به میزان دلخواه
- زیتون سیاه به مقدار مورد نیاز
- زردچوبه، فلفلقرمز، نمک و سایر ادویهها به میزان لازم
طرز تهیه و آمادهسازی فینگرفود هندوانهای
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم نمایید. سپس فیلهمرغ را با پیاز داخل یک قابلمه روی اجاقگاز قرار دهید و کمی روغن، زردچوبه، فلفلقرمز و ادویههای دلخواه را به آن اضافه نمایید. بعد از آنکه مرغها شروع به تغییر رنگ کردند، به آنها آبجوش اضافه کنید و درب ظرف را قرار دهید و صبر کنید تا مرغ به همراه محتویات درون قابلمه به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاقگاز، آبپز شود. سپس در یک قابلمهی جداگانه، سیبزمینیها را آبپز کنید.
مرحله دوم
در مرحلهی بعد، هنگامی که مرغ حاضر شد، آن را ریشریش کنید و سیبزمینیها را پوره کنید و مقداری سس مایونز را به آن بیفزایید. سپس سبزیهای معطر را کاملا ریز کنید و به همراه پورهی سیب زمینی و مرغ داخل یک کاسه قرار دهید و کمی فلفلقرمز و پودر آویشن اضافه کنید. همه مواد را کاملا مخلوط کنید تا یک دست شوند.
مرحله سوم
بعد از انجام مراحل فوق نانتست را از فریزر خارج کنید و یک لیوان روی هر نانتست قرار دهید و با کمک آن، یک دایره وسط آن ایجاد کنید. بر روی هر دایره نان، مواد مراحل قبل را قرار دهید و یک نانتست دایرهای شکل دیگر را روی آن بگذارید. سپس دایره را با چاقو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

روی سطح نیم دایرهها و اطراف آن را به سس مایونز آغشته کنید تا بتوانید در مرحله بعد، مواد دیگر را به آن بچسبانید. مایونز به نگهداری مواد روی سطوح فینگرفود کمک می کند. حال در ادامه خیارها را با پوست رنده کنید و با مابقی سبزیهای معطر ترکیب نمایید. این ترکیب را به قسمت هلالی شکل نیم دایره بچسبانید و در ادامه، گوجهها را به صورت حلقهای خرد کنید و در بالای حلال سبز رنگ قرار دهید تا بخش قرمز رنگ هندوانه را تشکیل دهد.
در انتها با استفاده از زیتون سیاه، هسته هندوانه را طراحی کنید و با سس مایونز روی گوجهها بچسبانید. بدین شکل طرح هندوانهای، پدید میآید. این مراحل را تا تعداد برش هندوانه ای که مد نظرتان هست ادامه دهید.
پس از انجام تمامی این مراحل، فینگرفودها را داخل یخچال قرار دهید تا سس مایونز کمی خشک شود و بتواند مواد را روی سطح خود نگه دارد. سپس میتوانید آنها را در ظرف مناسبی سرو کنید.
طرز تهیه سالاد کدوسبز و انار
ترکیب انار و کدویسبز کبابی یک ترکیب خاص و بینظیر میباشد که با آجیل و میوهخشک، سبزیجات تازه و سس متشکل از روغن زیتون فرابکر، سرکه بالزامیک و سیر رند، یک سالاد خوشمزه زمستانی را خلق میکند. این سالاد به دلیل ترکیباتی که در آن به کار می رود، کاملا متناسب با شب یلدا میباشد. با تهیه این سالاد خاص و خوشمزه، در میهمانیهای خود، همه را شگفتزده خواهید کرد.
مواد مورد نیاز برای تهیه سالاد کدوسبز و انار
- 2 لیوان پر کدو سبز حلقهای
- دانهانار به میزان دلخواه
- روغن زیتون فرابکر و سرکه بالزامیک به میزان دلخواه
- برگ اسفناج و نعنا و گشنیز تازه
- هویج پوستکنده و رندهشده
- پرتقال رندهشده
- پوست لیمو ترش تازه
- گردو و بادام درختی به میزان دلخواه
- نمک و فلفلسیاه
- آبپرتقال و آبلیموی تازه
- سیر برای استفاده در سس یک حبه

طرز تهیه و آمادهسازی سالاد کدوسبز و انار
ابتدا تکههای کدوسبز را به روغن زیتون آغشته کنید و سپس با مقداری نمک و فلفلسیاه طعم دار کنید. فر اجاقگاز را در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سپس کدوها را در سینی مخصوص فر بچینید و برای 35 الی 40 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کدوها به خوبی نرم شوند. سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند.
در مرحله بعد، برگ اسفناج را داخل ظرفی که میخواهید سالاد در آن سرو شود بریزید. نعنا و گشنیز را خرد کنید بهطوری که کاملا ریز شود و با هویج مخلوط نمایید. کمی فلفل و نمک به آن بیفزایید تا سبزیجات طعم دار شود. سپس، مخلوط هویج، نعنا و گشنیز را روی برگ اسفناج بریزید. تکههای پرتقال را به صورت لایهای، روی محتویات سالاد بچینید، سپس کدوها، دانههای انار، گردو و بادامدرختی را به میزان دلخواه روی لایه پرتقالها اضافه نمایید.
میتوانید سس را با استفاده از سرکه بالزامیک، روغن زیتون فرابکر و حبه سیر ترکیب کنید تا مخلوطی یکدست حاضر شود. سپس سس را به میزان دلخواه به سالاد اضافه نمایید. سالاد شما حاضر است نوش جان!
مرینگ (Meringue) گلاب و دانههای انار
دسر مرینگ، یک دسر سوئیسی میباشد که نخستین بار در اوایل قرن 17 ام توسط یک آشپز فرانسوی به نام فرانسوا ماسیالوت (François Massialot) در دهکده مرینگن (Meiringen) تهیه شد به همین دلیل نام مرینگ، از نام محل تولید آن برگرفته شده است.
این دسر از سفیده تخممرغ و شکر درست میشود. دانههای انار قرمز ترش و شیرین و عطر گلاب دسری خوشمزه به نام مرینگ گلاب و دانههای انار را خلق میکند که در عین سادگی، طعم و ظاهری منحصر به فرد دارد.
مواد مورد نیاز برای تهیه مرینگ
- سفیده تخممرغ 4 عدد
- شکر قهوه ای 225 گرم
- گلاب یک قاشق چاییخوری
- دانه انار به میزان دلخواه
- پودر قند الک شده یک قاشق غذاخوری
- خامه 200 میلیلیتر
- رب انار شیرین (اختیاری) یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه مرینگ
سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی و با سرعت متوسط هم بزنید تا سفیدهها پف کنند. سپس به آرامی شکرها را به سفیده تخممرغ اضافه کنید تا شکرها به طور کامل حل شود. سپس سرعت همزن را روی دور سریع قرار دهید تا به مرور رنگ مخلوط به رنگ سفید درآید و کاملا پف کند. حال گلاب را به مواد اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. با استفاده از قیف یا قاشق، مرینگ آماده شده را در یک سینی به شکل دلخواهتان پخش کرده و به مدت 2 ساعت داخل فر که از قبل با دمای 110 درجه سانتیگراد گرم شده، قرار دهید.
پس از آنکه مرینگ آماده شد، از فر خارج کرده و زمان دهید تا خنک شود. سپس آن را با دانههای انار، پودر قند و حتی رب انار شیرین تزئین کرده و نوشجان کنید.
به طورکلی، غذاها، فینگرفودها و دسرهای بسیاری هستند که میتوان از آنها برای شب یلدا استفاده کرد. غذاهایی مانند فسنجان، خورشت ناردون شمالی و حتی ژله انار، همگی بسیار لذیذ و مناسب برای چنین مناسبتی میباشند. غذاهای معرفی شده غذاهایی هستند که طرز تهیه بسیار آسانی دارند و میتوان در سریعترین زمان ممکن آنها را تهیه و استفاده کرد.