کباب شیشلیک یکی از غذاهای محبوب و گرانقیمت اصیل ایرانی است که قدمتی تاریخی دارد. کلمهی شیشلیک برگرفته از واژهای ترکی و به معنای “کباب به سیخ کشیده شده” میباشد. این کباب از راستهی دنده گوسفندی تهیه میشود و غذایی بسیار لذیذ و پر طرفدار در میان ایرانیان به حساب میآید. شیشلیک علاوه بر اینکه غذای لذیذ و ملی ایرانیان است، یک غذای محبوب بینالمللی نیز محسوب میشود. شیشلیک را میتوان با برخی از گوشتهای مختلف مثل گوشت گوساله تهیه کرد. خصوصا برای تهیه شیشلیک بدون استخوان، بهتر است از گوشت گوساله استفاده نمایید. اما بهترین و ایدهآلترین حالت طبخ شیشلیک به این شکل است که از گوشت بره تهیه شود. اما در برخی از کشورها با توجه به فرهنگ بومی آن کشور با گوشتهای دیگری نیز سرو میشود.
در این محتوا قصد داریم به طرز تهیهی کباب شیشلیک و تمام نکات مربوط به نحوهی پخت صحیح و اصولی آن بپردازیم. لازم به ذکر است که شما میتوانید با در نظر گیری نکاتی که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم، به راحتی این غذای اعیانی را در منزل خود تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم جهت تهیه خوراک شیشلیک
پیاز متوسط سه عدد
ماست ترش 2 الی سه قاشق غذاخوری
نمک دریایی به میزان لازم
روغن مایع سه قاشق غذاخوری
آب زعفران چهار قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه دو و نیم قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه درشت خردشده یک قاشق چایخوری
گوشت راستهی گوسفندی مخصوص شیشلیک (با استخوان) یک کیلوگرم


مراحل پخت شیشلیک خانگی خوشمزه
برای تهیه کباب شیشلیک، باید گوشت راسته را به قطعات کوچکتری تقسیم کنید. برای این کار، گوشتها را به نحوی تقسیم نمایید تا حداقل دو دنده روی هر تکه گوشت قرار گیرد. حال نوبت آن است که مواد و طعم دهندهها را با گوشتهای شیشلیک به خوبی مخلوط کنیم و اجازه دهیم تا مواد به خوبی به خورد گوشت رود.
آبلیموی تازه، آب زعفران و دانههای فلفل سیاه از اصلیترین مواد طعم و عطر دهندهی شیشلیک هستند. شما باید در همان مرحله اول گوشت را در مخلوطی از این مواد خوابانده و سپس صبر کنید تا به خورد گوشت رود. در مرحلهی بعد پیازها را خلالی و کامل ریز کرده و به گوشت اضافه نمایید. پس از تمامی این مراحل، ماست ترش را به مخلوط اضافه کنید.
در مرحلهی بعد لازم است روی گوشت را سلفون بکشید و به مدت 5 الی 6 ساعت داخل یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این مدت، گوشتها را روی تخته مخصوص گوشت قرار دهید. برای این کار، گوشتها را از بالای قسمت استخوان دنده در دست بگیرید و با گوشتکوب، آن را به آرامی بکوبید. در آخر، با قلموی مخصوص آشپزی، مقداری کره، آبلیمو و زعفران را به گوشت آغشته کرده تا به خوبی عطر و طعم بگیرد.
پخت کباب شیشلیک خوشمزه
اکنون زمان پخت کباب است. ابتدا کف سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید. فویل، در پخش یکواخت حرارت به زیر گوشت و همچنین جلوگیری از چسبیدن گوشت به کف سینی فر کمک بسیاری میکند. حال مقداری روغن، کف سینی فر بریزید و با قلمو آنها را به صورت یکنواخت پخش کنید. درجه حرارت فر را روی 180 درجه سانتیگراد یا 356 درجه فارنهایت تنظیم نمایید. حال کبابها را روی سینی فر قرار دهید و حدود 40 الی 50 دقیقه اجازه دهید تا به خوبی برشته و طلایی شود. در این حین، هر 10 دقیقه یکبار به کباب سر بزنید و آنها را با مقداری از مخلوط آبلیمو، نمک، زعفران و کره آغشته نمایید.

مدت زمان مطالعه: 3 الی 4 دقیقه
بیشتر بخوانید: