وقتی گاز بهصورت کامل و صحیح بسوزد، شعله آن به رنگ آبی خواهد بود. اگر اکسیژن کافی موجود نباشد، سوختن شعله با مشکل مواجه میشود و رنگ آن به زرد یا نارنجی تغییر میکند؛ در چنین شرایطی، مونوکسیدکربن تولید میشود که برای انسان خطرناک است. وجود ناخالصی در گاز مصرفی و جایگیری نامناسب یا کثیفی سرشعلهها میتواند از علل دیگر تغییر رنگ شعله باشد.
توجه داشته باشید که زرد سوختن شعله با قرمز سوختن آن متفاوت است. قرمز سوختن بهخاطر وجود ذرات آلودگی ایجاد میشود، اما زرد سوختن بهخاطر کمبود اکسیژن است.
در صورت تغییر رنگ شعله چه اقداماتی باید انجام داد؟
سرریز شدن غذا از درون قابلمه، باعث مسدودشدن منافذ سرشعله و لولههای اشتعال میشود. در چنین شرایطی، بهتر است پیش از خشکشدن مواد غذایی، سرشعلهها را تمیز کنید. اگر مواد غذایی روی سرشعله خشک شدند، با یک سوزن نازک منافذ را باز کنید. میتوانید سرشعله و لوله اشتعال را با یک تکه ابر و مواد شوینده تمیز نمایید. اگر با این اقدامات مشکل برطرف نشد، باید نازل داخل سرشعله را تعویض نمایید. در صورت نیاز، با شماره 1699 (خدمات مشتریان انتخابالکترونیک) تماس بگیرید و مشکل را گزارش دهید.