Search
Close this search box.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم‌پر برای سال نو

Author picture

سال نو مهم‌ترین رویداد سال برای تمام ایرانیان در سراسر جهان می‌باشد که همواره با آداب و رسوم خاصی انجام می‌پذیرد. از مهم‌ترین رسومی که وجود دارد می‌توان به سرو غذاهای ویژه‌ای که در این روز تهیه می‌شود، اشاره کرد. ایرانیان از دیرباز رسم دارند تا برای اولین وعده‌ی غذایی در سال نو، سبزی پلو با ماهی شکم‌پر سرو کنند. در این محتوا قصد داریم به نحوه‌ی تهیه سبزی پلو با ماهی شکم‌پر، یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ویژه‌ی سال نو بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه سبزی پلو برای 4 نفر

برنج 4 پیمانه
سبزی پلویی (پودرگشنیز، تره، شوید، جعفری)
سیب‌زمینی ورقه‌ای برای ته دیگ به میزان دلخواه
کره 20 گرم
سیر 3 حبه
زردچوبه به میزان دلخواه
نمک 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سبزی پلو معطر برای اعضای خانواده

برای تهیه یک سبزی پلوی فوق‌العاده معطر و خوشمزه، ابتدا برنج را شستشو دهید و سپس آن را درون یک کاسه حاوی آب و نمک به مدت 2 ساعت قرار دهید تا کاملا خیس بخورد. پس از گذشت این زمان، یک قابلمه متناسب با حجم برنج را انتخاب کنید و آن را تا نصف، پر از آب کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از آنکه آب به جوش آمد، برنج را آبکشی کنید و داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج در آب جوش به مدت 12 دقیقه بپزد. اگر آب قابلمه به نسبت برنج داخل آن کم بود مقداری آب به آن بیفزایید. سیر را رنده کنید و به محتویات قابلمه اضافه کنید و سه دقیقه‌ی دیگر صبر کرده تا برنج حاضر شود.

جهت اطمینان از خوب پخته شدن برنج، یک دانه از برنج را بین دو انگشت خود له کنید، اگر برنج به خوبی له شد، برنج شما آماده می‌باشد. در غیر این صورت اندکی دیگر صبر کنید تا برنج به خوبی نرم شود. پس از این مراحل، برنج را مجددا آبکشی نمایید. در همان قابلمه، مقداری روغن بریزید و سیب‌زمینی‌های ورقه‌‌ای را کف قابلمه بچینید. سپس یک لایه برنج درون قابلمه بریزید. بعد از اینکار مقداری سبزیجات معطری که ذکر کردیم را روی برنج پخش کنید. به همین ترتیب لایه‌ها را ادامه می‌دهیم تا همه‌ی مواد استفاده شوند. در آخر کره را داخل قابلمه قرار داده و اجازه دهید تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد. پس از 45 دقیقه، برنج شما آماده می‌باشد.

طرز تهیه سبزی پلوی معطر
مواد لازم جهت تهیه ماهی شکم پر

مواد لازم جهت تهیه ماهی شکم‌پر

ماهی سفید بزرگ 1 عدد
پیاز بزرگ 2 عدد
ادویه ماهی به مقدار لازم
نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
رب انار، رب گوجه‌فرنگی، رب اَزگیل و رب نارنج هر کدام فقط 1 قاشق غذا خوری
سیر خرد شده 4 حبه
مغز گردو 4 قاشق غذاخوری
سبزی‌های معطر (گشنیز، جعفری، نعنا، ریحان، شوید، پونه‌کوهی و آویشن) به مقدار لازم
زرشک 1 قاشق غذا خوری
آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل می‌توانید از آب نارنج استفاده نمایید.)
روغن به میزان مورد نیاز

مراحل تهیه ماهی شکم‌پر تنوری و خوشمزه

برای تهیه ماهی تنوری باید مراحلی را که در ادامه ذکر می‌کنیم دنبال کنید تا ماهی شکم‌پر بی‌نظیر و خوشمزه‌ای داشته باشید.

مرحله اول تمیز کردن

برای این کار ابتدا با استفاده از یک چاقوی تیز، شکم ماهی را به طور کامل برش دهید، محتویات داخل آن را کاملا خالی کنید و سپس به خوبی داخل و خارج ماهی را با آب شستشو دهید. پس از فرایند شستشوی ماهی، اندکی صبر کنید تا آب اضافی آن خارج گردد.

مرحله دوم طعم دار کردن

ابتدا مقداری از آب لیموترش، ادویه ماهی، فلفل‌سیاه و نمک را داخل شکم ماهی بریزید. در ادامه، پیازها را خرد کنید و داخل یک ظرف قرار دهید. آب لیمو را به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و روی پیازهای داخل ظرف بریزید. حال این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط نمایید. پس از این کار، ماهی را داخل ظرف قرار دهید و به طور کامل آغشته به مواد کنید. سپس روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا ماهی به خوبی طعم دار شود. در همین حین به تهیه مواد داخل شکم ماهی خواهیم پرداخت.

مرحله سوم تهیه مواد داخل شکم ماهی

در ابتدا، سبزی‌های معطری را که برای ماهی شکم‌پر می‌خواهید استفاده کنید را کاملا خرد و ریز نمایید. برای تهیه مواد داخل شکم ماهی، ابتدا یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. ماهیتابه را روی اجاق‌گاز قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید و پیاز را اندکی تفت دهید. کمی بعد، سیر را به صورت ریز و نگینی خرد کنید و به تابه بیفزایید. پس از 3 الی 5 دقیقه، سبزی‌های معطر را به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. سپس رب انار، رب گوجه‌فرنگی، رب اَزگیل و رب نارنج را به همراه مغز گردو و سایر ادویه‌ها به تابه اضافه کنید. پس از آنکه مواد را به خوبی با یکدگیر مخلوط کردید و آن‌ها را تفت دادید، زیر ماهیتابه را خاموش کنید و اجازه دهید تا به آرامی خنک شوند.

قراردادن ماهی در فر

مرحله چهارم قرار دادن ماهی در فر اجاق‌گاز

فر را روشن نمایید و دمای آن را روی 200 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. سپس روی سینی فر را با مقداری روغن چرب کنید. حال پیازهای باقیمانده را به صورت حلقه‌ای برش دهید و به صورت کاملا یک دست کف سینی فر بچینید. در ادامه ماهی را از یخچال خارج کنید و موادی که در مرحله‌ی قبل تهیه کرده‌اید را داخل شکم ماهی قرار دهید. سپس، دو طرف شکاف شکم ماهی را با استفاده از خلال دندان ببندید. ماهی را روی پیازهای حلقه‌ای درون فر قرار دهید و یک فنجان آب داخل سینی فر بریزید. روی سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و در طبقه وسط فر اجاق‌گاز قرار دهید.

پس از 45 دقیقه سینی را از فر خارج کرده، فویل روی آن را باز کنید و 15 دقیقه‌ی دیگر سینی را داخل فر قرار دهید تا ماهی به طور کامل بپزد. پس از اینکه پخت ماهی به پایان رسید، چند دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی ماهی نیز طلایی شود. در آخر ماهی را در ظرف مورد نظرتان قرار دهید. سبزی پلو با ماهی شکم‌پر شما آماده‌ می‌باشد و می‌توانید نوش‌جان کنید.

اشتراک گزاری

مطالب پیشنهادی

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات سربرگ در بخش منوی موبایل مشخص کنید.
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.