نحوه ی یخ زدایی یخچال فریزر

تصویر نویسنده

تشکیل یخ و برفک داخل محفظه‌ی یخچال فریزرها یکی از مشکلات و مسائلی است که در تمام خانه ها به وفور یافت می شود. ایجاد برفک داخل یخچال فریزرها می تواند نشان دهنده‌ی بروز یک اختلال در عملکرد یخچال فریزر باشد اما لزوما مشکل ساز و حاد نمی باشد. این موضوع زمانی منجر به آسیب دیدن یخچال فریزر می شود که حجم زیادی از برفک برای مدت زمان زیادی داخل محفظه‌ی یخچال فریزر باشد. در این محتوا قصد داریم به بررسی علل تشکیل برفک و راهکار مقابله با آن یعنی یخ زدایی بپردازیم.

برفک چگونه به وجود می آید

عوامل مختلفی برای تشکیل برفک در محفظه‌ی یخچال فریزر وجود دارد. قدیمی شدن بدنه و درب یخچال، پوسیدگی لاستیک واشر درب یخچال و خرابی ترموستات از موارد بسیار شایعی است که باعث ایجاد برفک می شود. اما در بسیاری از اوقات مخصوصا در یخچال فریزرهای امروزی، مواردی چون قرار دادن یخچال فریزر در محلی گرم و نامناسب، باز ماندن بیش از حد درب دستگاه و حتی قرار دادن ظرف غذای داغ داخل محفظه‌ی یخچال، منجر به تشکیل برفک در محفظه‌ی یخچال فریزر می شود. اما چگونه باید این برفک ها را از بین برد و از آسیب دیدن یخچال فریزر جلوگیری کرد؟ بهترین راه یخ زدایی مرتب یخچال فریزرتان می باشد. اما چرا باید این کار را انجام داد؟

یخ زدایی اصولی

نگهداری مستمر از محفظه‌ی یخچال فریزر، منجر به توقف استهلاک قطعات و افزایش طول عمر مفید و بازدهی کمپرسور و سایر قطعات آن می شود. ضرورت یخ زدایی مرتب، زمانی افزایش می یابد که علاوه بر حفظ سلامت دستگاه، این امر به حفظ طراوت و تازگی مواد غذایی کمک کند. هنگامی که محفظه‌ی یخچال فریزر برفک بزند، به مرور لایه یخ ضخیمی ایجاد می شود. این لایه یخ همچنین باعث گیر افتادن باکتری ها و آلودگی ها داخل محفظه شده و به مرور محفظه بوی نامطلوبی می گیرد. این موضوع روی کیفیت نگهداری مواد غذایی نیز تاثیر بسیار مخربی می گذارد. حال که به ضرورت فرایند یخ زدایی پی بردید، با ما همراه باشید تا به روش یخ زدایی صحیح و ایمن یخچال فریزر بپردازیم.

خاموش کردن یخچال فریزر

مراحل یخ زدایی یخچال فریزر

مرحله اول: یخچال فریزر را از برق خارج کرده و صبر کنید تا فرایند آب شدن یخچال به شکلی طبیعی انجام شود. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که به هیچ عنوان برای سرعت بخشیدن به فرایند یخ زدایی از ابزار آلاتی نظیر سشوار استفاده نکنید زیرا این کار بسیار خطرناک است و علاوه بر آن به پنل محفظه‌ی داخلی و خارجی دستگاه به شدت آسیب می زند.

مرحله دوم: در مرحله‌ی دوم قفسه ها و کشوی های طبقات یخچال فریزر و مخازن یخ ساز و آب سرد کن و همچنین جا یخی را خارج کرده و در صورت نیاز آن ها را با آب گرم و مواد شوینده شستشو دهید. سپس آن ها را با حوله‌ی تمیزی خشک کنید.
مرحله سوم: بهتر است یک سینی بزرگ را زیر درب یخچال قرار دهید تا هنگامی که یخ ها آب شدند، روی زمین آشپزخانه نریزد. همچنین پیشنهاد می شود در اطراف واشر قسمت پایین یخچال، حوله ای را قرار دهید تا رطوبت به واشر نفوذ نکند و منجر به پوسیدگی آن نشود.

طرفند های یخ زدایی
خشک شدن محفظه ی یخچال فریزر

مرحله چهارم: حال اجازه دهید تا یخ ها به آرامی و به صورت طبیعی آب شوند. شما می توانید قسمت هایی را که یخ های آن ضخیم تر و محکم تر است و به آسانی آب نمی شوند را با کاردکی پلاستیکی حذف کنید.
مرحله پنجم: پس از اتمام یخ زدایی مدتی را برای خشک شدن محفظه‌ی یخچال فریزر اختصاص دهید و با یک حوله‌ی تمیز، تمام نقاط را کامل خشک کنید.

 

نکاتی که در رابطه با یخ زدایی باید بدانید

این موضوع به عوامل مختلفی همچون نوع و مدل دستگاه، نحوه‌ی استفاده‌ی شما و سایر اعضای خانواده از یخچال بستگی دارد. اگر مدل یخچال شما قدیمی است طبیعتا باید به دفعات بیشتر و در بازه‌ی زمانی کوتاه تری به یخ زدایی آن بپردازید. در حالی که در یخچال فریزرهای دوو، قابلیت های مختلفی از جمله یخ زدایی خودکار و گردش هوای سه بعدی و فیلتراسیون قدرتمندی قرار دارد که روند ایجاد برفک را بسیار کند می کند. بنابراین نیاز به یخ زدایی در این دستگاه ها عملا به صفر می رسد.
اما به طور کلی، هر زمان که برفک و یخ را داخل محفظه‌ی یخچال فریزر مشاهده کردید، عملیات یخ زدایی را انجام دهید و اجازه ندهید که ضخامت آن ها بیشتر شود.

مدت زمان مطالعه: 4 تا 5 دقیقه

اشتراک گزاری

مطالب پیشنهادی

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات سربرگ در بخش منوی موبایل مشخص کنید.
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.